jueves, 1 de abril de 2010

RESUM

Autor: Jaume de la Serra

Sintesis de les discriminacions i agressions que actualment patix el verdader idioma Valencià a mans de l'imperialisme nacionaliste catala i els seus colaboracionistes en tèrres valencianes

¿ Per qué es tan diferent eixa "llengua Valenciana" que ensenyen als nostres fills en les escòles, instituts i universitats, a la que sempre han parlat i mos han ensenyat els nostres pares, yayos o familiars ?

Perque lo que s'ensenya als chiquets en les escòles no es el genui idioma Valencià parlat per la majoria de valencians, sino un artificial "catala avalencianat" al que enganyosament presenten com "Valencià cult o ben parlat" en el que vòlen substituir al verdader idioma Valencià (hui en dia discriminat baix el nòm despectiu de "Valencià mal parlat").

L'idioma Valencià que parlem històrica i tradicionalment els valencians es la verdadera i corrècta Llengua Valenciana i lo que obliguen a estudiar en les escòles es un invent dels catalanistes que no heu parla ningun valencià en ningun pòble de la Comunitat Valenciana.
La finalitat ultima de l'ensenyança del "catala avalencianat" es confondre al pòble Valencià p'a que crega que l'idioma que parla es el mateix que el Catala, que forma part de la "nacio catalana" i que l'històric Reine de Valéncia (hui Comunitat Valenciana) perteneix al (fictici i inventat) proyècte politic dels "països catalans". Un proyècte politic independentiste i separatiste d'Espanya, de capitalitat en Barcelona, que vòl posar baix les seues directrius i mando a la Comunitat Valenciana i a tots els valencians.
Totes estes ambicions imperialistes del nacionalisme politic catala no tenen base alguna que les done validea i son conseqüencia nomes d'aplicar la fascistoide i principal consigna del imperialisme catala: "UNA llengua (catalana), UNA nacio (catalana)".

Fa ya moltes dècades que l'imperialisme nacionaliste catala, del que participen tots els partits politics i institucions culturals catalanes, està invertint molts esfòrços i dinés en catalanisar a la societat valenciana a través del sistema educatiu valencià i la poderosa maquinaria de propaganda catalanista financià desde Catalunya per les institucions catalanes.

Desgraciadament els partits politics valencians majoritaris, PP i PSPV (PSOE), mantenen unes postures politiques totalment destructives p'a la pervivència de la genunina Llengua Valenciana i bòna part del patrimoni cultural valencià.
Per una part, el PSPV (i tambe EU, Bloc i ERPV) consideren que l'idioma Valencià es el mateix que l'idioma Catala pero en un atre nòm, per lo que estan molt d'acòrt en que en el sistema educatiu valencià s'ensenye eixe aberrant i artificial "catala avalencianat" i per aixo ni PSPV (ni EU, Bloc o ERPV) fan (ni faran) res per evitar l'imperialisme politic-cultural catalanisaor que mos aplega desde Catalunya.
Per atra part, al PP nomes li interesa, per motius electoralistes, defendre exclusivament el nòm de "Valencià" sense importarli gens que amagat darrere d'eixe nòm s'estiga ensenyant en les escòles la llengua Catalana. Es més, l'objectiu primer del PP es marginar la llengua Valenciana en benefici de la llengua Castellana i la millor manera p'a conseguiro es permitint que es donen classes en eixe aberrant "catala avalencianat"; una llengua en la que no s'identifiquen els alumnes valencià-parlants i que no accepten com a pròpia. Per tant, com eixe "catala avalencianat" no aprofita p'a pujar el numero de valencià-parlants, ni l'estima, ni l'us de la verdadera llengua Valenciana, el PP no té ningun interes en substituir el Catala pel verdader idioma Valencià. El "catala avalencianat" es la millor ferramenta que té el PP p'a conseguir que al final els valencians nomes parlen en llengua Castellana.
La solucio a totes les agressions que patix l'idioma Valencià i la cultura pròpia dels valencians passa per manifestarse colectiva i individualment en contra de la politica anti-valencianista que estan fent tots eixos partits anteriorment mencionats, al mateix temps que se li dona el vòt de confiança a aquell partit politic que honestament defenga la genunina llengua Valenciana parlà pels valencians.
Mentres tant i en el dia a dia, lo millor que podem fer es sentirmos orgullosos de la llengua Valenciana que els nostres pares, yayos i antepassats mos han donat, i continuar parlant en eixe autèntic Valencià als nostres fills, nets, nebots, familiars, amics, coneguts i a qui siga, per tal de que no desaparega mai substituit pel predominant Castellà o suplantat pel foraster "catala avalencianat" que amagat baix l'etiqueta de "Valencià cult o ben parlat" li ensenyen enganyosament als chiquets valencians en la escòla.

No hay comentarios: