martes, 22 de marzo de 2011

ENGANY...

 

Autor: Desconegut

M'agradaria poder recordar a on vaig llegir la frase que es el tema en discussio hui, pero no va a poder ser i lo que encara me dona mes pena, es no poder recordar perfectament lo que deia, aixina que encara que en uns poquets d'inconvenients anem al gra.
Be, esta frase, que no es mes que un lema, o crit de guerra, o ilusio d'ignorants que al cap i a la fi es com el nomene yo, dels nostres benvolguts APE's. Esta frase venia a dir alguna cosa com :"podreu enganyar a uns poc un poc de temps, pero no molt de temps a molts". Este crit de catalanissacio desgarrada, no es mes que com tot i a lo llarc de tota l'historia de la catalanisacio de terres valencianes, una mentirola. I clar, anem a donar explicacio, no com atres que esperen la acatacio per acte de fe, des del nostre incult, com mos diuen ells, punt de vista. Esta frase mes o menys ve a dir que als valencians mos han enganyat, i la pregunta que faria yo inmediatament seria la de: ¿qui mos ha enganyat?. Esta molt be que els nostres benvolguts APE's, mos animen a despertar de l'ignorancia per a donar-nos conter de la realitat, una realitat que segons ells diu que: si entre catalans i valencians s'entenem, i fins i tot en Catalunya, encenen peretes de llum i pegen foc a contenidors de fem, per a vindre a equiparar-ho a les gayates, fogueres i falles, es a dir, compartim llengua i cultura.... Comencen a enmelar-te, contant-te de lo be que anem a estar juntets tots, acatant la voluntat catalana de tot, sense chistar... etcetera ... en fi, que t'enceguen de manera, que aixo mateix: no veus res. A tot aço ya que els nostres APE's unicament te conten un futur i no me contesten a la pregunta de qui a segut el que mos ha enganyat, me toca buscar-ho a mi: Anem a vore, si a mi els unic que m'han dit que yo parle en llengua valenciana son els meus pares, i a ells, els seus, i d'esta manera un llarc etcetera, no me queda mes remei que tornar al temps de Jaume I, quant esta personeta, despres de reconquistar Valencia, la va, per dir d'alguna manera, concevir com a nacio independent d'atra en la que ell, Jaume I fon rei , i a partir d'ahi, no sabem quant, pero lo poble prengé com a denominacio per a la llengua que parlaven, llengua valenciana, i aixina a passat de generacio en generacio, fins al dia de hui ... ¿qui mos ha enganyat?, ¡no digueu tonteries! Que no ha existit, ni existix ningun tipo de conspiracio terrestre, ni extraterrestre contra els catalans. Senyors, no existixen els fantasmes, i si existixen sou vosatros.
Yo si que se qui enganya i confon al poble valencià. Des d'aquel dia que vareu possar ma en les bases per l'escritura de la nostra llengua valenciana, impossant les vostres i sempre tachant d'incultes, les elaborades pels valencians. Aixina arrivant fins a hui, possant ma i mal en les escoles i universitats valencianes, enviant als vostres gossets adrestradors, per a intentar convencer als chiquets i jovens que la llengua valenciana no existix, que es català, ensenyant-mos a escriure en català, i fins i tot intentant reensenyar-mos a parlar ... ¿i per que?perque la llengua valenciana es genuina, te identitat propia i NO ES català. Vosatros catalanistes sou els que enganyeu al poble valencià. 

No hay comentarios: