domingo, 11 de marzo de 2012

EL GAV DEMANARA EXPLICACIONS A RITA BARBERA PER IMPEDIR QUE EL POBLE VALENCIA ACOMPANYARA A LA REAL SENYERA FINS EL PARTERRE



11 d´octubre de 2011

La Junta directiva del Grup d'Accio Valencianista ha acordat demanar una entrevista urgent en l'alcaldesa del Cap i Casal per a exigir-li explicacions davant del fet insolit ocorregut durant la Provesso Civica del 9 d'Octubre d'enguany, d'impedir per mig de la presencia policial que el poble valencia poguera acompanyar a la Real Senyera durant l'ultima part del seu recorregut, des de la Seu fins l'estatua de Jaume I.
Des d'els temps en que governava l'Ajuntament de Valencia el socialiste Ricart Perez Casado, mai ningu s'havia atrevit a variar el recorregut i els actes del 9 d'Octubre. Enguany mos hem trobat en la trista sorpresa de que Rita Barbera va tallar a les entitats participants en la provesso a l'altura de la plaça de Saragossa en l'espurea intencio de fer aplegar la Real Senyera als peus de Jaume I acompanyada exclusivament per les autoritats, deixant al poble valencia sense la possibilitat de rebre al nostre mes volgut simbol en els jardins de El Parterre tal i com portem fent des de fa mes de 35 anys.
Que per a l'Ajuntament de Valencia haja primat en guany que les autoritats pugueren fer l'ofrena floral sense incidents per davant del sentiment del poble que volia estar al costat de la seua Senyera en tot moment, es, per al GAV, d'una gravetat comparable a quan en plena Batalla de Valencia el catalanisme intentà suprimir el Tedeum d'Accio de Gracies i canviar l'itinerari historic de la provesso civica. Algo que com tot lo mon sap el poble valencia liderat pel propi GAV va impedir en son dia.
En esta entrevista el Grup d'Accio Valencianista espera conseguir el compromis de Rita Barbera de que el proxim any tot tornar al seu lloc i se permitira que la provesso civica continue la seua marcha pel carrer de la Pau fins a El Parterre per a esperar allí a que la Real Senyera aplegue del Tedeum. Al mateix temps el GAV aprofitara per a plantejar a la primera autoritat municipal el seu malestar per la minoritari presencia d'elements catalanistes que fortament protegits per la policia i darrere d'una pancarta del Bloc- Compromis acodixen des de fa tres anys el 9 d'Octubre pel matí a uns actes que ells sempre han menyspreat, en l'unica i clara intencio de provocar incidents.
Valencia, Cap i Casal, 10 d'Octubre de 2011

No hay comentarios: