viernes, 28 de mayo de 2010

RONDALLES DEL PARE GUINOT (V)


UN BON MESTRE.

En un poble hi havia nn mestre molt espavilat. Esperava en l'escola la visita de l'Inspector d'ensenyança primaria i estava molt interessat en quedar be davant d'aquella autoritat docent per a que vera lo molt que enseyava i el considerara un bon professor.
En vistes a aixo va, preparar els examens dels chiquets.
El dia de l'inspeccio se van ajuntar en l'escola acompanyant a l'inspector, l'Alcalde, els concejals, la Junta escolar, el Retor, el Mege, el Boticari , el Secretari de l'Ajuntament, el Comandant de la Guardia Civil i molts pares de familia.
En presencia de tots, - l'Inspector començà a preguntar als chiquets per a vore el seu grau de comeiximents, pero a fi de que els alumnes no s'assustaren, li va dir al mestre que ell mateix fera les preguntes.
El mestre se posa davant de la classe i els va dir: yo fare les preguntes, els que sapien la contestacio que alcen la ma, i començá a fer preguntes i mes preguntes i a cada una d'elles alçaven tots la ma.
El resultat fon que totes les preguntes foren contestades a gust de l'inspector, qui admirat de - l'excelent preparacio dels alumnes, va alabar al mestre i va felicitar al alcalde per tindre en el seu municipi un mestre tan bo. - Quan se'n anaren tots el mege se va quedar a soles junt al mestre i li va preguntar: ¿ Cóm se ho arregla voste per a que tots els alumnes sapien contestar a totes les preguntes? I el senyor mestre li ho explica: mire, doctor, yo havia advertit als chiquets que quan yo preguntara que alçaren tots la ma: els que sapieren la cotestacio que alçaren la ma dreta, els que no la sapieren que alçaren l'esquerra, aixina sabria yo a qui preguntar.

Artana Estiu 1995
Per Josep Maria Guinot i Galan
El Pare Guinot.

2 comentarios:

Quico Ventalló dijo...

No entenc perquè el traductor de Google, si hi introdueixo el text de Josep Maria Guinot, l'identifica com escrit en català. Tenint en compte que aquest traductor és un"robot" basat en criteris científics i no polítics, com pot ser que estigui abduït pels perillosos "imperialistes" catalans?. Diuen que algú ha vist el pèrfid Carod Rovira introduïnt-se dins el sistema informàtic de Google (és baixet i pot).

JJGAV dijo...

Que morro quico. Digo yo que sabrás que los robots se programan ¿o no?