viernes, 30 de diciembre de 2016

NOU D’ OCTUBRE: “QUE VULLGUEN, QUE NO, VALENCIA ES NACIO!”



Autor: Ferrer.
11-10-2004.

Este 9 d’ Octubre no ha segut un dia qualsevol. Acostumat a que el dia nacional de tots els valencians siga una cita depriment, m’ he sorpres gratament al vore que al fi comencem a substituir el folklore per la reivindicacio. Tradicionalment, el 9 d’ Octubre es patetic. Es tristissim vore que les festes patronals d’ inclus la mes menuda vila del païs son celebracions majors que les que es fan en el dia de la patria. Sincerament no m’ interessa gens la provesso civica ni les mascletades (no parlem ya de l’ himne espanyol) puix si no venen acompanyats d’ un esperit reivindicatiu sols es queden en folklore i un patriotisme de pandereta que de res val. La meua idea de fer valencianisme no es resum en “Falles, traques i bunyols!” precissament. Per a mi fer valencianisme es atra cosa.

Per a mi valencianisme es lo que s’ ha fet enguany. Valencianisme es que els nacionalistes valencians s’ hagen fet notar mes que mai, tots ells en sas Senyeres i cantant un atronador “Que vullguen, que no, Valencia es nacio!” que s’ ha filtrat a traves del Canal Nueve. Valencianisme es la manifestacio dels foralistes valencians i Coalicio Valenciana (CV), aperitiu de la gran manifestacio valencianista que tindra lloc en Madrit este dia 15. Valencianisme es vore que mes gent que mai ha tildat de traidors, catalanufos i venuts a la classe politica valenciana, que tracta a Valencia com a una bagassa que es ven al millor postor. Valencianisme es els chiulits a l’ himne espanyol; un himne que està de sobra el dia 9 si tenim en conte que l’ himne valencià no sona el dia 12.

I sobretot valencianisme es l’ eixemple de Rosa Monedero, una patriota valenciana que s’ ha clavat en mig de la manifestacio pancatalanufa i per desplegar la Real Senyera i cridar: “Esta es nostra Senyera i esta es nostra terra, mai nos fareu catalans!” ha segut apalisada per trenta catalanufos. Trenta homens contra una dona sola. Que valents! Rosa es l’ heroina de la jornada i ha demostrat tindre mes collons que tots els homens valencians. Yo tan sols espere que este cas de violencia junt a les filmacions de manifestants catalanufos fent apologia del terrorisme front a les cameres del Canal Nueve, servixca per a prohibir estes manifestacions que sols venen a provocar. Tan sols un desig: que l’ any vivent foralistes i nacionalistes vagen tots junts, colze a colze, ma a ma.

No hay comentarios: