martes, 10 de diciembre de 2013

CARTA OBERTA A CHIMO LANUZA




Autor: Ferrer
30-5-2004.

Benvolgut Chimo:

Sé be que estas cremat, que s’ han portat malament en tu.
Son molts anys de lluita i pocs els fruits collits. Pero ya saps que la del valencianisme es una guerra llarga, en la que cal molta paciencia. “Treballar, persistir, esperar”. Este lema acunyat per eixe gran bibliofil i prohome que fon Nicolau Primitiu ha esdevingut en el de tot el valencianisme. T’ has entregat en cos i anima a ta patria. Has escrit llibres fabulosos que han desmontat les mentires del catalanofascisme, que han obligat a pensar, que han desfet molts rentats de cervell. I aixo et fa gran.

I com t’ ho han pagat? Molt mal, ho sé. Has hagut d’ aguantar que et tildaren de venut pels qui s’ han venut al PP, que t’ acusaren de lladre els qui usaren la politica per a lucrar-se, de radical els qui caminen per terceres vies que no conduixen a enlloc. “Aci n’ hi ha molta puta i molt de fill de puta” que escrigue el poeta Miquel Hernández. Pero recorda lo que deia Winston Churchill: “Les grans nacions son desagraïdes”. I lo que deia John Fitzgerald Kennedy: “No penses en lo que el teu païs pot fer per tu sino en lo que tu pots fer pel teu païs”.

I sobretot tin present que la gent valencianista –la bona, la de veritat- et vol. No has de demostrar res a ningu. Son moltes les vegades que t’ has sacrificat per Valencia. Pero, aixina i tot, he de demanar-te un sacrifici mes. I es el de que encapsales un partit nacionaliste valencià i de progrés que plante cara al catalanoespanyolisme, un partit que ilusione a tots eixos jovens que usen un llinage, el teu llinage, per a definir-se a si mateixos. No els pots defraudar, Chimo. No pots. Has segut i eres un eixemple per a molta gent. Torna a ser-ho una volta mes!

Sé que pots tindre dubtes, indecisions... Al cap i a la fi, dubtar es huma.
Pero tin molt en conte que la gent et vol, Chimo. ¿Acas no sents una ma invisible que es posa sobre el teu muscle i et diu: “Avant. No tingues por, no estas a soles. Estem esperant a que dones el pas”. Necessitem a algu que encapsale el nacionalisme valencià per a combatre a tota eixa banda de fascistes i de fills de puta, eixos saquejadors que es repartixen com buitres el nostre païs. Et volem, et llegim, et respectem i t’ admirem. I a partir d’ ara tambe volem votar-te.

No hay comentarios: