lunes, 19 de noviembre de 2012

EDITORIAL SOM 253




Autor: Manuel Latorre Castillo
President del Grup d'Accio Valencianista

Definitivament el panorama del valencianisme se va aclarint, encara que no sempre per a be. Tot pareix indicar que 2012 pot deixar a cadascu en el seu lloc com a primer pas per a que torne a brollar en tota la força del mon un espirit que des de fa molts anys, massa anys, uns i atres mos han furtat i no a soles es de fora, si no en l'ajuda d'alguns que se dien valencianistes.
El cisma que se va obrir en l'unilateral i innecessaria reintroduccio dels accents per part de la RACV pot haver aplegat al seu fi en la nova actitut que la propia RACV i Lo Rat Penat han pres davant de la AVLL. La presencia de Simo Santonja i Enric Esteve en l'acte de nomenament com a president de la academia catalanista del ex valencianiste Ramon Ferrer, aixina com les seues posterior declaracions no deixen dubtes de paca a on se dirigix el sector que ells lideren. Cal esperar que els mateixos que aplaudiren en son dia el desmantellament de la Seccio de Llengua i Lliteratura creuen ara junts el pont, deixant-mos als demes en esta vora de la dignitat no remunerada.
Evidentment no era eixa la millor solucio a la divisio del valencianisme. Pero aplega un moment en que l'unic que cal es extirpar el foc de la malaltia per tal de poder escomençar a reviscolar. Tot es preferible a continuar en baralles intestines fomentades i amplificades pels enemics de la Llengua Valenciana. Alla cadascu en la seua consciencia i en la seua responsabilitat davant de l'historia. Mosatros per la nostra part mos podem presentar en la cara molt alta davant de qualsevol, algo que sincerament no crec que tots els que s'han auto nomenat valencianistes estos ultims anys puguen dir en la ma en lo cor.
En el fosc horiso politic tambe escomencen a apareixer diferents iniciatives. Per un costat el nacionalistes pareix que per fi han baixat a l'arena i ya tenen dates i nom per al seu proyecte: Sera en Primavera i naix baix el nom de Convencio Valencianista 2012. Encara que saben que no es mes que un primer pas, esperem que vagen avant, que no se quede en un pet de bufa com ha ocorregut en atres ocasions i que en les proximes eleccions n'haja. una papereta dels nacionalistes valencians en les taules electorals.
Per atra banda les diferents iniciatives que via Internet havien escomençat a llaurar-se des d'el moment en que CV anunciara el seu cesse d'activitats van prenent cos i esta ya apunt de fer-se public un nou partit valencianista. De moment ya existix una gestora que encapçala Benjamin Lafarga que esta treballant en eixe direccio i en la voluntat se sumar atres proyectes.
Des d'el GAV desigem sort a tots els que en estos dificils moments s'aventuren a embarcar-se en proyectes tant desagraïts i esperem que ells si puguen despertar la dormida consciencia d'este poble. Per la nostra part continuarem, tal i com hem fet sempre, velant per la purea de les intencions d'uns i atres, prestes a denunciar qualsevol intent d'utiliçacio del valencianisme per a fins espurios, aixi com a recolzar publicament tot allo que vaja en benefici de la Identitat Valenciana. Lo que se mos va a tindre que eximir esta volta es de que siga des d'el GAV des de a on torne a refundar-se el valencianisme politic. Despres de dos intents a on apostarem molt fort, esta volta volem fer lo que atres han fet sempre i assistir a tot el proces en la necessaria distancia.
Mentres tant el Grup d'Accio Valencianista se prepara per al seu 35 aniversari que es complira, si Deu vol, el 7 d'Octubre de 2012. Evidentment no estem els valencianistes per a festes de celebracio. Per lo que intentarem desenrollar un any ple d'activitats culturals com a millor homenage possible a tots els molts valencianistes que han format i continuen formant part de l'historia del GAV, o lo que es lo mateix de la historia del valencianisme modern.

No hay comentarios: