lunes, 20 de julio de 2015

LA AVLL PER A SEMPRE


Autor: Ramón


Una vegada s'aprove el nou estatut, l'AVLL quedara blindada. Es completara lo major atac que ha patit la llengua valenciana en la seua història. Davant d'esta nova perspectiva, ¿que hem de fer els valencians?. Evidentment prendre a l'assalt l'AVLL. No me referisc a ocupar-la, a entrar per les braves. Me referisc a prendre-la a l'assalt per mig d'acadèmics que defenguen lo verdader idioma valencià. És difícil, lo se. Com difícil és acabar con les normes fusterianes i els catalanismes acceptats fins ara i tornar a l'estatus quo pre-autonomic en matèria linguistica. ¿Que fer, que fer?.

Crec humildement que mentres lo valencianisme este orfe per l'esquerra, des de la dreta, res positiu podrem obtindre. Historicament mai han fet res pel valencià, tot al contrari. És ara quan utilisant la ira continguda que nos embarga davant de l'ofensiva pancatalaniste que pretén difuminar ya no sols l'idioma, sinó inclús la nostra ensenya i lo nostre nom, es presenten com a defensors de l'essència valenciana. I no hem d'equivocar-nos. El PP utilisa lo desfici per a aconseguir el govern autonòmic. I a la menor oportunitat ens va vendre. Va anteposar els interessos nacionals del partit, als valencians. I ens pot tornar a ocórrer.

Hem de trencar eixe fil conductor que pretén equiparar lo valencianisme con la dreta més rància. Es pot ser d'esquerres i no nacionaliste. Es pot ser d'esquerres i nacionaliste. Es pot ser d'esquerres i oposar-se a l'imperialisme català. Ser d'esquerres ha de deixar de ser sinònim de catalanisme. Si l'esquerra formal s'ha llansat en braços de la burgesia catalana, mosatros, els humils valencians, els treballadors valencians que amem la nostra terra i que reivindiquem la seua singularitat i diferència, hem de lluitar contra els oportunismes polítics procedents de la dreta de sempre.

¡VIXCA VALÈNCIA I LA SEUA CLASSE TREBALLADORA!

Raimon


No hay comentarios: