domingo, 23 de junio de 2013

SENYES D'IDENTITAT DE CAPDET-SEÑAS DE IDENTIDAD DE CAUDETE


Autor: Desconocido
Extraído de Internet

16 de Diciembre de 2006, 04:53:32

Hola a tots.

Me he estat documentant sobre les senyes d'identitat de Capdet, arrivant a la següent conclusio:

El escut de Capdet te per armes un castell en tres torres i sobre elles el escut del Regne de Valencia. Damunt d'est una corona reial que recorda que Capdet fou patrimoni del Regne de Valencia com a Villa Reial. En el centre dos claus atravesen l'escut del Regne de Valencia ( claus del Regne de Valencia) que simbolisen la seua situacio fronterisa entre el Regne de Castella i Valencia, ya que obria el Regne de Valencia; abdos costats  cuatre estreles i al de les torres i castell dos ales de colom (les ales de colom eren una de les moltes armes que Jaume I doná a les villes reials i senyorials), i baix de cada una d'elles les lletres C i D, inicials del antic nom llatì de la villa, aço es, CAP DEITANORUM (de ahi que en idioma valencià es diga Capdet, en castellà Caudete). Apart d'atres privilegis (com el fet de tindre les claus del Regne de Valencia) i mercets, franquea de drets reials,etc., tenia juridiccio en si i sobre si, civil i criminal de mero i mixt imperi. Tambe tenia cuatre privilegis fundamentals: el de inseculacio, el de feria, el de vot en les Corts Valencianes i el de demanio. Estos cuatre privilegis Capdet els pergue tras la Guerra de Sucessio. Actualment obstenta els tituls de Reial, molt Noble, molt Lleal i Fidelisima Villa concedits tots ells per el Rei Pere II de Valencia, comte de Catalunya, IV d'Arago el Cerimonios; llevat del titul de Reial que fon otorgat per el Rei Alfons III de Valencia, comte de Catalunya, V d'Arago el Magnanim.

Aixi Capdet fon un exclau del Regne de Valencia en territori castellà, conegut com a "Insula Valentiae in Castella regione" ( "Illa Valenciana en territori Castellà") o tambe conegut com a "Illae Valentinae" ( Illa Valenciana) o popularment tambe conegut com "les portes del Regne de Valencia".

Hola a todos.

Me he estado documentando sobre las señas de identidad de Caudete, llegando a la siguiente conclusión:

El escudo de Caudete tiene por armas un castillo con tres torres y sobre ellas el escudo del Reino de Valencia. Encima de esta una corona real que recuerda que Caudete fué patrimonio del Reino de Valencia como a Villa Real. En el centro dos llaves atraviesan el escudo del Reino de Valencia ( llaves del Reino de Valencia) que simbolizan su situación fronteriza entre el Reino de Castilla y el de Valencia, ya que abrían el Reino de Valencia; a los lados cuatro estrellas y al de las torres y castillo dos alas de paloma ( las alas de paloma eran una de las armas que concedió Jaime I a las villas reales y señoriales), y debajo de cada una de ellas las letras C i D, iniciales del antiguo nombre latino de la villa, esto es, CAP DEITANORUM ( de ahí que en idioma valenciano se llame Capdet, en castellano Caudete). Aparte de otros privilegios ( como el hecho de tener las llaves del Reino de Valencia) i mercedes, franqueza de derechos reales, etc., tenía jurisdicción en si y sobre si, civil i criminal de mero y mixt imperio. También tenía cuatro privilegios fundamentales: el de inseculación, el de feria, el de voto en las Cortes Valencianas i el de demanio. Estos cuatro privilegios Caudete los perdió tras la Guerra de Sucesión. Actualmente obstenta los títulos de Real, muy Noble, muy Leal y Fidelísima Villa concedidos todos ellos por el Rey Pedro II de Valencia, conde de Cataluña, IV de Aragón El Cerimonioso; quitando el título de Real que fué otorgado por el Rey Alfonso III de Valencia, conde de Cataluña, V de Aragón El Magnánimo.

Así pues Caudete fué un exclave del Reino de Valencia en territorio castellano, conocido como "Insula Valentiae in Castella regione" ( "Isla Valenciana en territorio Castellano") o también conocido como "Illae Valentinae" ("Isla Valenciana") o conocida también popularmente como "las puertas del Reino de Valencia".

No hay comentarios: