jueves, 5 de septiembre de 2013

ATAC DELS CAPS RAPATS CATALANISTES A LA CASETA DEL GAV


Via Damián Lucas i Romero. (Membre del GAV i de la Car

En la vesprá del dissabte 22 d’abril, uns 20 red skins atacaren la caseta del GAV (Grup d´Accio Valencianista) de la fira de Sant Vicent en la Vall d´Uxo, La Plana Baixa (Castello).
Van rodejar la caseta i van escomensar a agarrar adhesius i els vam dir que aixo se pagava i llavors va ser quan trencaren els adhesius, a insultar en crits de “feixistes, nazis, blaveros, antidemocrates,etc”. Els vaig dir que no mos feren res, que savia qui eren, ya que a un d´ells el coneixia de vista i savia qui era (Jose David Bueso Martí). Pero tot i aixo, van seguir en els insults i les amenaces i mos van escomençar a tirar els llibres i tot lo que pillaven per davant, taules incloses i van arrivar a haver forsejades.
La gent mirava atonita aquella salvajá i alguns dells eren frenats per les seues dones per a que no se ficaren en la disputa, ya que estaven molt calens en vore eixa injusticia.
Els indeseables red skins-sharperos (com neonazis pero d´extrema esquerra) i algun “guarrillo” se n’anaren, no sense rebre contestacio verbal per la seua conducta, cosa que no s´esperaven i per la que pot ser decidiren anar-se´n. La policia local va apareixer de seguida i un dels nostres membres va localisar als red skins en uns carrers molt propencs. De seguida va vindre a informar i es va escomensar la persecusio pels carrerons. Dos policies locals i dos dels nostres arrancarem a correr darrere d´ells, els quals anaven separant-se pels cantons i lo mateix vam fer mosatros: un policia en cada u de mosatros.
Al final vam agarrar a dos, un dells (el reconegut per mi), al vores entre l´espasa i la paret practicament es va callar, pero l´atre va dir que ell no va fer res i que anava a cridar a sa mare per a que parlara en l´advocat. En eixe moment no sabia si riurem a la seua cara o que. Li vaig dir que molt gallito quan va en grup, pero despres es un "mama, ven a salvarme...", “hijito de papa” i me diu que ell es fill d´obrer i no de blaver, a lo que li vaig contestar que yo eixe mateix mati havia anat a cremar llenya i ell es va callar. Este segon individuo s´anava delatant ell mateixa quan despres va seguir despotricant contra mosatros i va quedar en evidencia davant dels mateixos policies.
La Guardia Civil tambe es va personar en el lloc dels fets i mos va pendre declaracio. La denuncia en el quarter de la Guardia Civil els costará careta, ya que com a minim la multa sera coenteta, sobretot per a un d´ells que sabem que te antecedents penals.
Vam rebre el recolzament dels testics dels fets i dels que van vore les destroces posteriorment. La veritat es que si mos hagueren fet algo, mes d´un dels que circulava pel carrer en eixe moment mos haguera defes.
Al dia següent varem anar a la fira en la cara ben alta, "Mosatros dignes de ser valencians". Els que van de democrates, antifacistes i libertaris resulten ser ni mes ni manco que uns estalinistes.


No hay comentarios: