lunes, 4 de noviembre de 2013

CANAL NUEVE, LA TELEVISIÓN DE ZAPLANA




Autor: Ferrer.
19-7-2004.

Si el president de la Diputacio de Castello, el pepero Carles Fabra governa les comarques del Nort com si foren el seu mas particular, no podem dir menys de l’ us mesianic que l’ ex-president de la Generalitat, Eduardo Zaplana, fa de la televisio publica valenciana. Esta televisio rendix verdadera idolatria al murcià, el trau mes voltes que a qualsevol politic de Valencia, fins i tot mes que a Paco Camps, l’ actual president. Mes que Canal Nou, Televisio Valenciana, podriem dir-li el Canal Nueve, la Televisión de Zaplana, em pareix a mi.

Diu un estudi que els informatius del Canal Nueve, son -de tot l’ Estat- els que mes li fan la pilota al govern. De fet, el 50% de les noticies emitides ixen del gabinet de prensa del Partido Popular (PP). La pluralitat no es que abunde massa: als sociates els trauen molt poc, unionistes i bloqueros no tenen dret a existir per estar fora de les Corts i pel que fa a Esquerra Unida (EU) ix de milacre pero ix. Casualment a Zaplana el trauen sempre pel seu perfil bo, i a l’ oposicio just en el moment mes inoportu: per eixemple quan s’ estan furgant el nas.

Els informatius es fan en un catala ininteligible i ortopedic en tot tipo d’ animalades a l’ estil de robatori (furt), nado (bebe), madera (fusta), etc. Es una barreja de Valencià, catala i espanyol que fa por. Es per aixo que molts batejaren al Canal Nou com Canal Noi. Sols has de sentir este NO-DO diari per a descobrir per qué. Ni cal dir que en els noticiers les manifestacions no existixen a menys, clar està, que li siguen favorables al PP. El restant de la programacio es practicament tota en espanyol, per a que no se’ns oblide qui mana realment aci.

A pesar de que els continguts son un fem supercomercial, el Canal Nueve te cada volta menys audiencia i mes deficit. Els seus programes de famosos (que els fan a tota hora) inciten a la prostitucio ya que la mostren com algo divertit i com el cami per a triunfar en la vida, molt especialment Tombola. Un chiquet arriba del colege a les cinc i mija de la vesprada i pot trobar-se en una tertulia sobre el tamany del penis d’ un famos o en una entrevista a una chica el tema de conversa del qual orbita en torn a una felacio. Puix aixina es tot lo sant dia.

Cal tindre molt en conte que els periodistes i els professionals no son en cap cas els responsables de que el Canal Nueve s’ haja convertit en un abocador a on va a parar tota la merda. Estan nugats de mans i peus, no tenen cap llibertat d’ accio i per tant tota la culpa es dels directius. Si finalment es pseudoprivatisa l’ ent, els sous dels treballadors baixarien per a que un tio s’ embojacara tota la pasta per tocar-se els ous al despaig. I el deficit creixeria encara mes. El Canal Nueve es la classe de televisio que ni en una dictadura s’ atrevirien a fer.

No hay comentarios: