domingo, 8 de septiembre de 2024

IGNORANTS DE VOCACIO

 Josep Vicent Guillot Bueno

 Llegia l´atre dia en les pagines digitals d´elpalleter.com, la cronica de la conferencia que donava Sentandreu en Manuel. Un acte que no deuria ser mes noticia que la propia conferencia, anava acompanyada d´unes fotos d´uns supossats democrates que, una volta mes, volien boicotejar l´acte. Hasda ahí res de nou, si no fora per una pancarta que, per no poc curiosa no pugui deixar de llegir i, despres de l´estupor inicial, riure per la desgracia de qui no coneix el seu passat.

La pancarta en questio ficava: “el feixisme s´amaga darrere del blau”. ¡¡Fotre!!, ara resulta que la defensa de la nostra benvolguda Senyera coronada es cosa historica del feixisme. Que valenta es la mes gran de les ignorancies.


Algun d´estos valents de la pancarteta podria llegir un poquet d´historia i voria en gran sorpresa que els seus avantpassats, de dretes i esquerres, no questionaven en cap moment la llegitimitat de la seua bandera.

Segurament per ad estos iluminats, Blasco Ibáñez no es mes que el nom d´una avinguda del Cap i Casal, al igual que el diputat Lluis Llucia una plaça del poble de Campanar.

  Els de la pancarteta es consideren republicans i se´ls ompli la boca diguent-ho pero, ¿Qué era sino Blasco Ibáñez?, o sense arribar ad eixe punt, ¿sigue Llucia un feixiste?.

  Dreta i esquerra defenien lo mateix, el valencia, la Senyera i concepcions diferents d´Estat pero mai a costa de les senyes identitaries valencianes. La marfega o quatribarrada es un invent posterior, en quant al Regne de Valencia parlem clar, perque evidentment l´historia de les quatre barres va junt a l´historia d´Arago, lo que no vol dir que siga la bandera valenciana, ya que En Jaime I ya ho va deixar ben clar donant-li simbol propi al Regne de Valencia.

  Ademes, ¿qui es el feixiste?¿qui vol esposar els seus principis o qui no li dixa fer-ho?, o es que a lo millor no parlem de feixisme sino d´intolerancia pura, de la força de qui no te fonaments per a defendre lo que diu, de qui la paraula no li basta perque no te rao.

  ¿Quina por tenen? Si lo que s´anava a dir eren teories d´un grup de folls carents de formacio, ¿de que es preocupen?. ¿Van tambe darrere del foll del poble que no diu mes que tonteries?. Que curios, recriminen a historiadors, filolecs, advocats, gent del poble… Si foren mentires i un cumul de datos sense trellat lo que els valencianistes diguem, nos deixarien parlar en la plaça del poble i en altaveus, pero tenen por a que algu mes listo que ells li obriga els ulls als ignorants de vocacio, que es lo que son els de la pancarteta de marres.

No hay comentarios: