martes, 25 de septiembre de 2018

VALENSIANS !!!

Autor: Emilio Conca

Els negres de Estats Units lucharen per a conseguir els seus drets civils y eu conseguiren, ui mols de ells ocupen empleos de jefes manan als blancs. Als puertorriquenyos, fa uns anys vuigueren imposarlos el Ingles y armaren una protesta mayúscula defenen el Español, y per fi no pugueren.
També la armaren ya fa temps els palestinos defenen el seu territorí historic, y la independénsia y ya han conseguit molt, y segurament hasta que conseguisquen lo que volen, no pararan.
Als valensians nos an llevat el Valensiá y nos an inposat el Catalá. El atre día els imperialistes catalans, sense que vuígueren les autoritats valensianes, la autoritat catalana imposa la seua voluntat sobre la de les autoritats valensianes y conseguiren, fer la nanifestasió anarquica de la pretensió del paisos catalans, y el públic valensiá, tranquilament vegueren nanifestarse els invasors, y así no ha pasat res.
Tinc la valensians país americans,si no inpresió,de que si deu no ua remedia, seren els catalans, o pichor, lo que son els mejicanos país acaben en el neninfotisme.
Valensians: ya fa tems que aplegá la ho'ro' de disiar el meninfotisne pa defendre la nóstre dicnitat valensiana.
Tambe tinc el convensinent de que si el palleter y Fransisco de Vinatea alsaren el cap, y veren la situasió cultural en que sancontra el poble valensiá,se noririen de un atac de vergonya al vore que els valensians ,els pasa con als gosos, perque cuan els tiren una pedrá, fugen iual que ells en el rabo entre mích les cames. Eisa es la meua opinió de la situasió llinguistica de la Comunitat Valensiana.
Acabe en la opinio siguient: El póble que no es capas de conservar y defendre la seua cultura, no te dignitat y a de resignarse a la umillasió de la seua indiferensia.


No hay comentarios: