martes, 31 de octubre de 2017

UN FEMER AL QUE LI DIUEN “BLOC”

 

Autor: Juan García Sentandreu
Revista SOM – Maig 2003


El Bloc Valencia nos va regalar pel nostre 25 aniversari en una querella criminal per “apología del terrorisme” per haver fet una relacio cronológica de les vinticinc accions valencianistes en mes impacte social i mediatic en el numero especial 25 aniversari de la nostra revista SOM.

En tota la grandilocuencia i dramatisme, el Bloc i el diari LEVANTE-EMV, veneren la noticia de l’actuacio judicial com un autentic exit en la persecucio del delicte i del delinqüent.

Eixirem a la palestra i se nos imputaren accions com la “crema” de la marfega de l’Ajuntament de Valencia en la que, al remat,  va quedar involucrat publicament en esta i en atres agressions l’actual membre de l’Academia Valenciana de la Llengua (AVLL) Artur Ahuir que donà explicacions dient que en aquell temps ell “era massa jove”.

Despres se nos imputà una campanya de pintades en els carrers i un dirigent del Bloc i candidat a l’Ajuntament de Valencia, Vicent Flor, digue que estava molt content en la querella contra el GAV per a “parar els peus als violents”. Despres es demostrà  que en son dia al tal Vicent Flor el varen detindre i va ser enjuïciat per fer pintades baix el lema “olimpiades, si; catalanisme, no”. A l’amic, quan es revelà la noticia de que podia ser imputat de nou pels fets denunciats (pel mateix Bloc) un militant tan “qualificat” de l’organisacio catalanista, li pegaren “la patà” de la llista electoral i en el Bloc no el volen ni en pintura.

Un atre dels fets rellevants denunciats pel Bloc va ser la “crema” del coche d’un regidor d’Unitat del Poble Valencia, hui Bloc, de l’Ajuntament de Carcaixent per uns desconeguts. El Bloc volia que en esta nova accio judicial quedara involucrat el GAV i lo unic que va traure es que en el LEVANTE-EMV ixquera que l’unica persona que en son dia fon imputada pels fets de la “crema” de dit coche es un actual militant del Bloc, Pere Pales.

El Fiscal del Tribunal Superior de Justicia de Valencia que acceptà donar tramit a la querella del Bloc.va remetre al jujat Decà que la reparti al jujat d’instruccio numero 13 de Valencia.

La juje del 13 va ordenar les diligencies d’investigacio per tal d’aclarir les responsabilitats denunciades contra el GAV i  per mig d’un auto judicial del mes d’abril passat declarà l’archiu de les actuacions sense implicar al GAV en cap dels fets denunciats pel Bloc.

El rebombori organista pels catalanistes en el Jujat acabà en no res, pero les enormitats imputades en el diari LEVANTE acabaren senyalant a catalanistes del mateix Bloc com Vicent Flor i Pere Pales, i al colaboracioniste Artur Ahuir com les uniques persones relacionades en els fets.


I es que quan u vol remoure el fem ha de valorar, primer que res, les conseqüencies de lo que fa, no siga cosa que, en l’aventura, arribe a la conclusio que ell mateix s’ha convertit en un autentic femer. 

No hay comentarios: