martes, 1 de noviembre de 2022

CÉSAR VIDAL, UNA VOLTA MES EN DEFENSA DE L'IDIOSINCRASIA VALENCIANA

 Autor: Juan Romero

 César Vidal es doctor en Historia, Filosofia i Teologia, llicenciat en Dret, autor de mes 130 llibres i traduix 16 idiomes. Anit (30-10-06) va criticar en el programa La Linterna (Cope, 1296 AM) que magnificament dirigix, que en Valencia, a pesar de que governa el PP, els llibres de text estan en catala i no en valencià, que els chiquets adoctrinats en catala no entenen als seus pares que parlen en valencià al ser dos idiomes diferents. Va defendre que Valencia no ha segut mai catalana ni ha parlat mai en catala, va denunciar les grans subvencions que recibixen les entitats pancatalanistes en Arago, Valencia i Balears. En el mateix i interessantissim espai dedicat a la Cultura (de recomanat seguiment diari, de 21:20 a 22 h., aprox.) tambe va tocar temes com la nova asignatura d'adoctrinament sabaterenc "Educación para la ciudadanía", els documents de l'Archiu de Salamanca traslladats a Catalunya, entre atres temes de gran interes cultural.

 Hi ha que recordar que César Vidal defen constantment l'idiosincrasia valenciana front a les pretensions imperialistes pancatalanistes, dedicant inclus editorials sancers a la defensa de la Llengua Valenciana front al catala i declarantse un enamorat de Valencia (a sovint comenta que ell ha estiuejat moltes voltes en terres valencianes i ha tingut ocasio d'escoltar i coneixer 'in situ' la dolça Llengua Valenciana) .
 
César Vidal es tot un eixemple d'honradea intelectual i valentia en defensa de la veritat, un autentic erudit de saber enciclopedic.
 
A don César Vidal: de tot cor, moltes gracies.

 

No hay comentarios: