viernes, 22 de mayo de 2015

GORRINS.


Autor: Ferrer.
20-3-2005

Els veus per tot arreu. Al tren, al metro, al parc... Els “gorrins” son una tribu urbana de pseudoprogres, una falsa esquerra. Sa estetica es coneguda: rastes de jamaicans, trenetes africanes, mocadors palestins i una image desarreglada, bruta, inmunda. Es vinculen al moviment okupa, neohippi, comuniste i antiglobalisador pero en el fondo son tan faches que tilden de faches a tot el qui no pense igual que ells. Els seus enemics naturals son els “calps” o neonazis en els que se solen enfrontar molt a sovint. Son tal per a qual. Ixca desaparegueren els dos.

Molts alardejen d’ ecologisme tronat i irresponsable. Per als gorrins el trasvas de l’ Ebre atenta contra el mig ambient pero la pertinaç sequera en Valencia (en la perdua de terra cultivable i l’ alvanç de la desertificacio que comporta) no es cap problema per a l’ ecologia. Repudien la globalisacio pero tots porten cares sapatilles de marca fabricades en l’ India, van a qualsevol lloc en bici entre semana i el dissapte en el Ford Focus que els ha regalat el pare. Una concentracio d’ uns pocs d’ ells supera amplament qualsevol campeonat del mon de polls.

Son tan ignorants que es fan pancatalanufos perque ho associen en ser d’ esquerres. El poble els coneix i passa de manifestar-se en sa companyia, no siga que una mani a favor d’ un mon mes just acabe convertint-se en una reivindicacio dels Païsus com sol ocorrer. La majoria presumix de sa catalanitat a pesar de que parla sempre en espanyol. Atres parlen el Valencià de sos pares pero insistixen en que es catala o fan una barreja de Valencià, catala i espanyol que posa els pels de punta... O solten tot tipo de catalanades per a aparentar ser kults.

Els gorrins valencians colaboren estretament en el mon pancatalanufo i en ETA; de fet els faciliten suport logistic als etarres per a que posen bombes en Valencia “per a llibertar els Païsus Imaginaris”, ya se sap. Lluixen simbols dels Païsus, Unio Sovietica, Euskadi i Palestina, conceptes com “higiene” o “neteja” son del tot desconeguts al seu vocabulari, li temen mes al champu que Superman a la kriptonita, fan olor a porro, a tabac i a brut, i porten una de runa i de merda damunt...! Lo millor es apartar-se d’ ells, no siga que ens peguen algo. 

No hay comentarios: