lunes, 15 de julio de 2024

HI HA PERA TOTS, UN POQUET PER A CADASCU I DEMA MES...( 1 PART)

EDUART ROCA

Enguany la celebracio del 9 d’octubre ha fet que despres de molts anys en silenci per la meua part arribe l’hora de tornar a la lluita activa. El valencianisme es viu i es practica dia a dia, i aixo ho he fet, pero despres de vist i vivit este dia no puc callar mes.

En primer lloc, i ab tots els meus respectes a qualsevol tendencia política dins de la llibertat, i el respecte als demes voldria fer una reflexio en veu alta sobre la participacio de “España 2000” en la processo cívica del nou d’octubre.

Considere que es totalment incoherent i fora de lloc la participacio com a colectiu de esta formacio política en este acte. Un grup ab una ideologia unica i totalment espanyola i espanyolista, que no accepten, ni reconeixen, ni molt manco utilisen una llengua que no siga la espanyola o el castellà. Que la seua primera i unica ensenya patria es la bandera d’Espanya. Que en tot cas la Senyera la releguen a un segon terme, si es que la trauen quan els interessa. Que accepten les regions d’Espanya, pero sense autonomies, “Una sola España”. Senyor tot aço esta molt be, pero per a vosatres. Si es la forma de vore les coses per la vostra banda esta molt be, ahí queda la vostra alternativa politica que oferiu a la societat i ella decidirà lliurement en les urnes cada quatre anys. Pero lo que yo no puc entendre es que te que vore aço en una festa a on el poble valencià reivindica totalment lo contrari. Es una festa unicament valenciana, aci no discutim ni fiquem en dubte si som o no espanyols. Per aixo ya existixen atres dies de celebracio com el 12 d’octubre a on celebrem l’Hispanitat i tot lo mon es lliure d’anar o no a les celebracions. Ahi en eixa festa es a on tenen cabuda les banderes espanyoles. Puix de la mateixa manera en el 9 d’octubre l’unica bandera que havem de portar es la nostra Real Senyera.

Ni espanyoles constitucionals, ni republicanes, ni russes, ni americanes ni res. Celebrem la festivitat com a poble diferent, quan no existia Espanya. Es el dia gran dels valencians a on reivindiquem lo nostre, lo valencia. Nostra Senyera, nostra llengua , nostra cultura, nostres costums, nostre territori, lo Regne de Valencia, la nostra nacio.

I no vos escaroteu, que aixo no vol dir, ni implica, separatisme, independentisme, ni trencament de res. Simplement que som diferents i volem que se nos reconega i se nos respecte. Ser nosatres els que fem i manem de les nostres coses perque com a valencians que som sabem lo que volem i no necessitem de ningu de fora per a que nos duga l’administracio de les nostres riquees, del nostre producte, en una paraula, dels nostres diners. Tots venen a aprofitar-se de lo nostre.

I tornant a vostra participacio en la processo, que esta oberta a tot lo mon, i no se li pot negar a ningu, per lo manco vinguen com a valencians si vos apetix i des del vostre modo de pensar, i deixeu les banderes espanyoles en casa per a una millor ocasio, que la hi ha, segur.

En segon lloc vullc dir quatre coses a eixos que no es mereixen cap de respecte, a eixos terroristes, mal naixcuts. Eixe grupuscs ridicul de borinots incults, feixistes al mes pur estil nazi. Gracies per fer la pallassà que fereu. No es pot esperar ni mes ni manco de vosatres. La gent ya vos reconeix, la societat valenciana es dona conte que sou els mateixos TERRORISTES que portaveu eixe drap en les antigues files del PSAN i de Terra Lliure. Que ya se han adonat que sou els que vos tapeu la cara ab eixe drap per a cremar banderes i llançar crits recolzant als assessins d’ETA. Sou els mateixos que alçant eixe drap llanceu des dels Boixos Nois bengales als vostres ¿germans? catalans de l’Espanyol. Sou quins ab eixe drap presidiu i esteu presents en totes les convocatories i actes de Batasuna i els seus amics d’ETA. Voleu lo mateix que eixa gentola vol fer ab Navarra. Pero aci ho teniu clar. Vosatres si que sou quatre gats i ademes cagats. No cal pedre mes el temps. Covarts, ridiculs.

No hay comentarios: